Matična škola
1. | 8.00 - 8.45 |
2. | 8.50 - 9.35 |
3. | 9.50 - 10.35 |
4. | 10.40 - 11.25 |
5. | 11.40 - 12.25 |
6. | 12.30- 13.15 |
7. | 13.20 - 14.05 |
8. | 14.10 - 14.55 |
9. | 15.00 - 15.45 |
10. | 15.50 - 16.35 |
11. | 16.40 - 17.25 |
12. | 17.30 - 18.15 |
Područna škola - Vranovci
1.smjena | |
1. | 7.50 - 8.35 |
2. | 8.40 - 9.25 |
3. | 9.40 - 10.25 |
4. | 10.40 - 11.25 |
5. | 11.30 - 12.15 |
6. |
12.20 - 13.05 |
7./0.sat | 13.10 - 13.55 |
2.smjena | |
1. | 14.00 - 14.45 |
2. | 14.50 - 15.35 |
3. | 15.50 - 16.35 |
4. | 16.40 - 17.25 |
5. | 17.30 - 18.15 |
6. | 18.20 - 19.05 |
« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
U područnoj školi u Vranovcima uvijek se nešto fino „kuha“.
Doduše, u tjednu od 6. do 10. ožujka nije se kuhalo, nego… peklo. Naime, učenici i učitelji škole obilježavali su Dan palačinki.
No nismo samo pekli palačinke i jeli ih. To je bio onaj slatki, završni dio aktivnosti.
Za razrednu je nastavu organiziran integrirani radni dan. Izrađivali smo obrazovne materijale i osmišljavali obavijesne plakate. Pisali smo dijamantnu pjesmu i činkvinu. Oni mlađi čitali su lektirni naslov Nade Iveljić „Vesela palačinka”. Na satu tjelesne i zdravstvene kulture glumili smo palačinke tako što smo se kotrljali po strunjačama u školskoj športskoj dvorani.
Neki su razredni odjeli odlučili istražiti povijest palačinki u skupinama. Neka od pitanja koja su pokrili uključuju: „Gdje se prvi puta pojavila ta plosnata poslastica?”, „Kako se naziva u pojedinim državama svijeta”… Svoja su otkrića popratili zanimljivim slatkim i slanim receptima od kojima su svima počele rasti zazubice. Dobra je stvar da je sljedeći zadatak bila priprema domaćeg zdravog namaza od lješnjaka.
Učenici predmetne nastave dan su obilježili na satu razrednika. Učenici jednog razreda čak su izradili i kuharicu u programu Canva. Na satu su kušali razne vrste palačinki (ruske, japanske, voćne, proteinske), a zatim su ocjenjivali boju, okus, miris i izgled.
Za one koji nažalost nisu mogu sudjelovati u slasnim pothvatima, mogu nadoknaditi bar dio propuštenog putem brojnih panoa te niza fotografija.
Bacite pogled na našu fotogaleriju! Možda vas nadahne da i vi u svojoj kuhinji zamotate koju palačinku.
Monika Jurić